Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Протестувальники вигукували: “Росія!”, “Криму – кримську владу!”, “Крим, вставай!”, “Константинов, виходь!”. Вони вимагали, щоб до них вийшов спікер місцевого парламенту Володимир Константинов і пообіцяв проведення позачергової сесії.


Серед вимог учасників акції – заява кримського парламенту про відмову підпорядковуватися центральній владі, проголошення референдуму про незалежність і звернення до російського керівництва за допомогою.

До мітингувальників вийшов спікер Володимир Константинов, який повідомив, що планує на середу скликати позачергову сесію кримського парламенту.


Акцію ініціював досі не відомий рух “Кримський фронт”. До мітингу також приєдналися козачі формування, угруповання “Народно-визвольний рух”, організація “Таврійський союз” та деякі інші проросійські об’єднання.


На сайті Верховної Ради Криму йдеться, що завтра, 26 лютого, о 15:00 відбудеться позачергове пленарне засідання Верховної Ради АРК. До порядку денного включили 2 питання: про суспільно-політичну ситуацію в Автономній Республіки Крим та про звіт Ради міністрів Автономної Республіки Крим про свою діяльність у 2013 році.

Нагадаємо, вчора до Криму прибула група депутатів Держдуми Росії із фракції Ліберально-демократичної партії Володимира Жириновського. Очолює групу голова комітету Держдуми з питань співпраці з країнами СНД Леонід Слуцький. Як відомо, російські депутати говорили про видачу українським громадянам російських паспортів за спрощеною процедурою.

Слуцький також заявив, що Держдума може розглянути питання про приєднання Криму до Росії.

Віце-спікер Верховної Ради Руслан Кошулинський повідомив, що Рада національної безпеки і оборони України обговорює ситуацію в Криму, і, зокрема, в Севастополі, стосовно сепаратистських закликів.

Фото Володимира Притули (Радіо Свобода)