За словами юриста Бруно Лепоратті, який представляє інтереси капітана, результати токсикологічної експертизи не викликають сумнівів. В даний час Франческо Скеттіно, обвинувачений у ненавмисному вбивстві і втечу з теплохода до закінчення евакуації людей, знаходиться під домашнім арештом.

Раніше ЗМІ наголошували на дивній поведінці капітана незадовго до краху лайнера. Зокрема, за однією з версій, Скеттіно підвів лайнер дуже близько до берега, щоб привітати свого приятеля. Сам капітан при цьому стверджує, що допустив помилку в навігації, оскільки знаходився в стані глибокої задуми.

Крім того, незадовго до зіткнення з підводними скелями Скеттіно, за словами очевидців проводив час з якоюсь дівчиною у ресторані. У ході слідства також з’ясувалося, що незабаром після аварії Скеттіно по телефону повідомив ремонтну компанію про "невелику поломку", тим самим збрехавши про масштаби пошкоджень.

Також, згідно розшифровці телефонних переговорів Скеттіно з береговою охороною, капітан збрехав також і про те, що знаходиться на борту аварійного судна. Пізніше, в ході допиту капітан зізнався в цілій серії помилок, включаючи несвоєчасну постановку теплохода на якір після аварії.

В результаті зіткнення з підводними скелями 290-метровий туристичний лайнер, на борту якого перебували понад 4200 людей, отримав пробоїну і пішов на дно. За останніми даними, 15 людей загинули, 20 вважаються зниклими безвісти. Водолази продовжують пошуки тіл загиблих.