Великоднє Богослужіння у Латинському кафедральному соборі. На літургію прийшли понад тисяча католиків. У проході жінки тримали хоругви. За порядком у костелі стежить митрополича варта та служить свяченичий собор.

Послання Святого Апостола Павла у католиків читають і жінки, і чоловіки. А кожен парафіянин співає псалми, підглядаючи на екран. Тих, хто прийняв таємницю сповіді, причастили облатком — тілом Христовим. Опісля — привітання єпископа.

Читайте також: У Києві проходить благодійний марафон для бійців АТО

Великодні кошики більшість вірян святила у суботу. Втім, на Великдень знайшлися спізнюхи. Впродовж сорока днів католики вітатимуться: "Христос Воскрес!".

Нагадаємо, сьогодні, 5-го квітня, у християн західного обряду свято Великодня. Урочисте богослужіння у Ватикані на площі Святого Петра розпочалося об 11-ій за Києвом.

Як відомо, Папа Римський звернувся до Риму та світу з лоджії ватиканської базиліки Святої Петра з посланням, в якому побажав Україні миру.

Додамо, у православних та греко-католиків — сьогодні Вербна неділя. В усіх церквах України проходить урочистий обряд освячення гілок верби.