Раніше прокуратура повідомляла, що Кусайте зізналася в намірі в'їхати до Росії з метою підірвати себе у людному місці в Чечні. Вільнюський окружний суд в даний час розглядає прохання литовської прокуратури про продовження терміну утримання Кусайте під вартою ще на три місяці. Термін її затримання спливає 26 липня.

В другій половині дня в середу в Вільнюський окружний суд доставили Кусайте. Там вона заявила, що пред'явлені їй звинувачення не відповідають реальності, а дані нею показання були спотворені. У свою чергу, прокурор Юстас Лаучюс, що веде справу, заявив у суді, що досудове розслідування вже завершено, і в даний час ведеться підготовка обвинувального акта.

Егле Кусайте затримали 29 жовтня 2009. Їй пред'явили звинувачення на підставі статті Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за створення групи для здійснення теракту або ж участі в її діяльності, а також фінансування або надання матеріальної або іншої допомоги такій групі. Рішення щодо продовження терміну затримання підозрюваної Кусайте суд винесе 22 липня.