Дворазова лауреатка "Оскара" за перевтілення в одіозну історичну постать цьогоріч також претендує на найпрестижнішу нагороду в кіноіндустрії, а крім цього, її номінували на “Золотий глобус”. Колеги Стріп пророкують їй третю статуетку до колекції.

"Я б дуже хотів, щоб вона знову виграла "Оскара". Так і станеться, вона на це заслуговує", - сказав актор Джим Бродбент.

"Якщо вона не переможе, можуть виникнути питання", - каже режисерка Філліда Ллойд.

Фільм розповідає про суперечливого політика, першу жінку прем'єр-міністра Великобританії, яка обіймала цю посаду три декади поспіль. Тетчер змінила свою країну, однак виконавиця головної ролі зауважує, ця картина не лише про політику, це також людська історія.

"Довкола постаті моєї героїні є чимало різних думок: позитивні і негативні. Моїм завданням було знайти людину за карикатурами, які ми бачили багато років поспіль, дізнатися, як почувалася вона сама", - розповідає акторка Меріл Стріп.

Будучи прем'єр-міністром, Тетчер вела війну з Аргентиною за Фолклендські острови, бачила падіння Берлінської стіни у 1989 році і розпад комунізму. Ім'я "Залізна леді" їй дісталось від радянської преси за неймовірну сталеву рішучість. Історична драма відображає цю велику історію під кутом зору 86-річної жінки, яка озирається на прожите життя після смерті чоловіка.

"Історія Тетчер може асоціюватися з 8-годинним біографічним фільмом. Але це зовсім інше кіно - про владу, про втрату впливу, і що відбувається, коли Ви зовсім втрачаєте силу - в цьому сенсі проект не політичний, він політичний лише у тому, що пристаріла жінка - зірка стрічки, але цього ніхто не помічає", - каже режисерка Філліда Ллойд.

Стрічка "Залізна леді" виходить в український прокат вже незабаром - 9 лютого.