За словами автомобілістів, більшість із них наразі відправляється до Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні (вулиця Кульпарківська), адже їм надійшло повідомлення, що саме звідти внутрішні війська із спецзасобами мають намір вирушити до Києва.

Після цього ми поїдемо блокувати усі райони Львова зокрема, Гродоцькою, Личаківською, Сихівською вулицями) з аварійками і сигналами, гучномовцем закликатимемо усіх львів’ян мобілізуватися на Київ, бо кожен має усвідомити, що як не сьогодні, то завтра ми можемо прокинутися у зовсім інших умовах і ми не будемо роботодавцями ні влади, ні правоохоронних органів,
— розповів один із активістів автопробігу.

В обід від пам’ятника Королеві Данилу виїхало близько 10 авто. Аналогічний пробіг активісти збираються провести о 8 вечора. До акції обіцяють долучатися львівські автомобілісти і таксисти. На автах наліпки "Всі на Київ! Загальна мобілізація! Рабів до раю не пускають!".

"Коли ми зберемо авта по районах, розраховуємо на близько 50 машин. Виїжджатимемо на Київ сьогодні опівночі. Головна мета — закликати передовсім чоловіків до мобілізації і нагадати їм, що вони несуть відповідальність за своїх жінок, дітей і матерів", — додав він.

Нагадаємо, львівські активісти продовжують блокувати місцеві бази "Беркута" та Внутрішніх військ МВС, аби ті не виїхали до столиці.

Водночас міліція Львова відкрила кримінальне провадження через блокування у Львові автами виїздів із територій двох військових частини і батальйону спецпризначення "Беркут".

Фото: Іра Вовк, канал "24"