За словами голови фракції "Свобода" у Львівській міськраді Любомира Мельничука, сьогодні, 10 липня, на засіданні сесії з ініціативи громадськості затвердили ухвалу "Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки на території міста Львова у 2014-2016 роках".

Ця ухвала передбачає обов'язок для суб'єктів господарювання на території міста Львова вжити заходів для спеціального помітного маркування товарів російського походження позначкою "Товари з Російської Федерації" з нанесенням зображення прапора РФ на товари і цінники на таких товарах, розміщення цих товарів на окремих полицях, проведення в торгових мережах містах міста промоційної кампанії “Купуй українське“ для збільшення попиту на вітчизняні товари,
— розповів Мельничук кореспондентові УНІАН.

Депутат додав, що цією ухвалою передбачається підтримка громадських ініціатив, що протидіють гастролям акторів, музикантів та інших діячів культури, які публічно схвалюють дії Путіна стосовно України.

"Окремо слід наголосити на бойкоті російських товарів. Вже затверджені такі рішення на Полтавщині та Івано-Франківщині. Львів'яни обов'язково повинні знати, хто і де продає товари країни-агресора, виручка від продажу яких збагачує бюджет окупанта", — зазначив Мельничук.

Нагадаємо, що українці вже декілька місяців бойкотують російські товари, тим самим збільшуючи попит на національного виробника та обмежуючи потік грошей до країни-окупанта.