“Це має бути автомобіль, випуск якого завершився щонайменше 30 років тому. Але основний клас автомобілів, це автомобілі починаючи до 1945 року. Наш український горбатий запорожець, якому є 50 років також є ретро автомобілем”, - каже організатор фестивалю Євген Кравс.

Один із найстаріших тут мерседес 37 року. Пан Мачек є його третім власником, приїхав на ньому з Варшави.

“Це авто ніколи не було ремонтоване. Зробили їх близько 30 штук. Залишилось десь 4-5 таких моделей. Я є щасливим його власником!”, - каже власник ретромерседеса Мачєк.

Виставку-презентацію супроводжував тематичний модний показ. Власники перевдягалися під стиль свого авта. І кожен з них має свою історію.

“Перед війною цей автомобіль був дуже популярним, мав хорошу підвіску - таку що на ньому можна було через поле провезти 60 яєць і жодного не розбити”, - кажуть власники ретроавтомобіля Ганна і Войтек.

Ягуари, мерседеси, БМВ, Volvo. Серед вітчизняних автівок - найбільше “горбатих” і кілька моделей “Москвича” та “Побєди”. Усі доглянуті і на ходу.

“Ця машина знаходиться в одній сім’ї з 59 року Це машина мого діда. Так вона перейшла до мене. Колись не продалась і добре що не продалась”, - каже власник Волги Михайло.

Презентацію продовжив парад ретро-автівок центром міста. Сьогодні – гран-прі, перегони на історичному маршруті львівськими вулицями.