Ідея такого проекту виникла два місяці тому. Троє львівських мисткинь Божена Городницька, Дарія Зав’ялова, Лариса Яремчук вирішили показати львів’янам та гостям міста в’язане вуличне мистецтво, яке зараз дуже популярне у Європі. На виготовлення 25 прапорів використали 15 тисяч метрів ниток. Кожен прапор заввишки 1,5 м і завширшки 50 см.

За словами Божени Городницької, прикрашати дерева почали сьогодні о 6.00.

Одна з ідей цього проекту — надихнути туристів, щоб вони хотіли зробити місто красивішим, таким, як вони його побачили, адже на чемпіонат до Львова приїде безліч вболівальників, і хотілося б, щоб вони не засмічували місто, — зазначила Божена Городницька.

Як розповіла Лариса Яремчук, вона виділяла три дні в тижні для в’язання одного прапора. За її словами, найважче було сьогодні прив’язати прапори до стовбурів дерев, адже дерева мають металеву огорожу.

Також під час презентації проекту, усім перехожим роздавали листівки із інформацією про проект "В’язана Європа" і дарували на пам’ять маленькі в’язані квіти.

Проект триватиме впродовж місяця і завершиться 4 липня.

Ярн-бомбінг (yarnbombing, yarnstorm) — напрям сучасного мистецтва, так зване графіті з пряжі, в’язаний одяг для дерев, лавочок, скульптур і найрізноманітніших елементів міського ландшафту.