"Я їду до Києва, бо більше хочу до Європи, аніж до Росії. Росія як тиснула, так і буде тиснути. А із Європою усе ж більше порядку,
— каже львів'янин Богдан

За словами організаторів інформаційного центру, вчора, 23 листопада, вранці відправилося кілька автобусів по 40 людей, увечері — ще 5.

Їдемо уп'ятьох. Хочемо висловити свою позицію стосовно того рішення, яке нещодавно прийняв уряд — про відмову від асоціації. Хочемо довести владі, що студенти — не пуста сила. І ми бачимо своє мабутнє у Європі, а не у Митному болоті, в яке тягне нас чинна влада на чолі із паном Януковичем та поном Азаровим,
— каже активіст Назар.

Окрім того, на проспекті Свободи біля пам'ятника Тарасові Шевченку активісти продовжують збирати підписи за євроінтеграцію, за відставку уряду й президента та за відставку голови львівської ОДА Олега Сала. За останніми даними, свої підписи залишили близько 5 тисяч людей.

Читайте також: "Батьківщина" кличе студентів на безстроковий страйк

Один із членів координаційної ради львівського Євромайдану Андрій Поротко розповів, що на центральній площі монтують сцену, де сьогодні о 14:00 відбудеться віче. Він запевняє: на ньому не буде жодної партійної символіки. Варто зауважити, що сьогодні у Львові й справді усі заходи відбувалися без партійних ознак. Прибрали навіть два намети опозиційних партій, які завжди стояли на місці Євромайдану.

Як відомо, Кабінет міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Це обурило багатьох українців, які вийшли на Майдан Незалежності у Києві та центральні площі міст України. Незважаючи на зливу та холод, на Майдані Незалежності зібралися тисячі людей.

Найбільший Євромайдан зібрав Львів: тут на головну площу міста вийшли близько 10 тисяч людей.


Фото: Ірина Вовк