Про це УНН повідомили у прес-службі управління Східного ТрК внутрішніх військ МВС України.

"Військові пояснили, що частина є режимним об’єктом, тож стороннім особам категорично заборонено проникати на її територію, інакше військові правоохоронці мають право застосувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби, а також у крайньому випадку – зброю", - йдеться у повідомленні.

"Проте мітингувальники не відреагували на попередження і почали розхитувати в’їзні ворота. Крім того, вони намагалися виламати двері контрольно-перепускного пункту, а також підпалити приміщення пляшками із займистою речовиною", - додали у прес-службі.

Бійці внутрішніх військ зайняли оборону, гасять пожежу.

Керівництво Східного територіального командування внутрішніх військ закликає мітингувальників припинити незаконні дії та нагадує, що навколо частини розташовані житлові квартали Жовтневого району Маріуполя. Протиправна поведінка учасників штурму частини може призвести до непередбачуваних наслідків, у тому числі – до появи постраждалих серед цивільного населення.

Нагадаємо, штурм військової частини Внутрішніх військ у Маріуполі припинився. Однак в місті чутні постріли з автоматичної зброї.

Раніше з’явилась інформація про 12 поранених та одного загиблого під час штурму сепартистами військової частини в Маріуполі.

У Маріуполі ще двоє підстрелених, імовірно випадкові перехожі.