“Ми у цьому році приступили до того, щоб співробітники правоохоронних органів починали носом чути, де порядна людина, яка їде у зону АТО, а де особа, яка може нести якісь загрози”, - сказав Геращенко в ефірі Телеканалу новин “24”.

Я сьогодні був на нараді у міністра внутрішніх справ, де якраз обговорювалося питання щодо якісно нової переробки навчання спецпідрозділів міліції, орієнтованих на боротьбу з тероризмом. Така робота проводиться, і з кожним місяцем вона буде все більше успішнішою,
- зазначив депутат.

Йдеться, зокрема, не про створення нових підрозділів, а про реформування спецпідрозділів і їхнє орієнтування на боротьбу з тероризмом і запобігання діяльності кримінальних угруповань.

Читайте також: Деякі російські найманці самі дзвонять в СБУ і просять про амністію, — Геращенко

Водночас Геращенко зауважив, що “жодна країна світу не готова до терористичних актів”, згадавши як приклад нещадавній теракт в редакції Charlie Hebdo або ж теракт у США 11 вересня.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обіцяє, що в результаті реформи відомство буде деполітизовано і демілітаризовано. Аваков також анонсував впровадження технологій у роботу міністерства.