Проти Слюсарчука порушили справу за підробку диплома про вищу освіту (покарання за цією статтею — штраф 850 гривень або умовний строк.). Доктора Пі поки лише затримали. Сьогодні суд має вирішити, заарештовувати його чи відпустити.

У міліції зараз перевіряють факти, надані львівською газетою "Експрес", яка провела серію розслідувань про Слюсарчука і звинуватила його в шахрайстві і незаконній медичній практиці. Вгадування цифр і читання напам'ять книг називають трюками (мовляв, у Пі у вусі був мікронавушник).

У московському медуніверситеті ім. Пирогова (доктор Пі запевняв, що був вундеркіндом і вступив туди в 12 років) журналістам заявили, що Андрій Слюсарчук у них не навчався. Як з'ясували журналісти, доктор Пі вчився в ПТУ-17 (зараз - Міжрегіональне вище профучилище з/д транспорту) в Козятині Вінницької області на штукатура-плиточника. А через три роки його нібито перевели в ПТУ № 62 Червонограда Львівської області, до групи швачок.

Слюсарчук наполягає, що в училищах не вчився, а диплом лікаря, як і інші документи — справжній. У Слюсарчука є ще атестат професора і диплом доктора наук. У Міносвіти Україні нас запевнили, що документи доктора — не фальшивка.

"Ми подали запит у Вищу атестаційну комісію (ВАК) РФ, де нам підтвердили справжність атестату професора, виданого Слюсарчуку. Його диплом про вищу освіту з медуніверситету Пирогова ми не перевіряли, його перевіряла російська ВАК", — сказав "Сегодня" директор департаменту по роботі з персоналом та керівними кадрами МОН Ігор Некрасса.

Львівські журналісти запевняють, що Слюсарчук калічив людей неправильним лікуванням, нібито, є навіть три смертельних жертви. Але в облпрокуратурі кажуть, що жертви доктора до них не зверталися, а в міліції відмовилися що-небудь коментувати.