За словами начальника міліції Чернігівщини Олександра Михайлика, впродовж кількох тижнів молодики скоїли два вбивства та ряд інших злочинів на території міста.

Протягом останніх тижнів Черніговом поповзли чутки, що в місті орудує маніяк. Йому приписувалися два останні вбивства, скоєні у вечірній час, – йдеться у повідомленні прес-служби МВС.

Михайлик заявив, що працівники Чернігівської міліції затримали трьох неповнолітніх, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні двох вбивств та чотирьох розбійних нападах, в тому числі й на місцевого журналіста Олександра Ясенчука. Четвертого учасника групи не затримували через його малолітній вік, оскільки він – 2001 року народження.

У затриманих вилучені знаряддя вбивства та речі, які належали потерпілим. Як пояснили самі молодики, злочини вони скоювали, аби довести, що органи внутрішніх справ не спроможні охороняти громадський порядок, – заявили в міліції.

За словами Михайлика, у причетності до скоєння тяжких злочинів підозрюються неповнолітні віком від 12 до 17 років.

Підлітки є активними учасниками так званих "євромайданів" у Києві та Чернігові. Останній раз вони брали участь в акції у Чернігові в неділю, безпосередньо перед затриманням, – додав він.

Слідчі відкрили провадження за статтями Кримінального кодексу України, що передбачають відповідальність за скоєння вбивства, хуліганства та розбійного нападу.

"Підозрювані підлітки дають свідчення, тож список діянь, до яких вони можуть бути причетні, може доповнитися", – підсумували в міліції.

Нагадаємо, згідно з повідомленнями на сайті Генпрокуратури, у трьох областях – Волинській, Миколаївській, Запорізькій – почали виконувати умови закону про звільнення від відповідальності учасників масових акцій.