Про це на прес-конференції сказав командувач військ оперативного командування "Південь", генерал-лейтенант Руслан Хомчак, інформують Українські новини.

Він поінформував, що в операції під Іловайськом брали участь близько 900 осіб, а саме: ЗСУ та ще 6 батальйонів Міністерства внутрішніх справ: "Донбас", "Дніпро", "Херсон", "Івано-Франківськ", "Світязь" і "Миротворець".

"Все узгоджувалось, жодне рішення не приймалося одноосібно, завдання було визначено, і всі все знали. Тому всі штурми були погоджені", - зазначив Хомчак.

Генерал наголосив, що всі учасники операції були повністю забезпечені як озброєнням, так і бронетехнікою.

За його словами, російські війська 24 серпня близько 21:00 обстріляли з мінометів командний пункт антитерористичної операції біля Іловайська.

У свою чергу, з української сторони по супротивнику працювали артилерія й авіація.

Один український літак, зі слів Хомчака, бойовикам удалося підбити.

Також з боку Росії було порушено початкову домовленість про надання коридору для виходу оточених підрозділів АТО з-під Іловайська.

29 серпня близько 5:00 колона українських військ без втрат організовано вийшла з міста на рубіж "Многопілля - Агрономічне", але потім вступила в бій з переважаючими силами супротивника.

Як відомо, за словами міністра оборони Валерія Гелетея, в боях під Іловайськом у Донецькій області загинуло щонайменше 107 українських військовослужбовців і більше 300 російських.