Він уточнив, що демонтаж намету проводився за рішенням Донецького окружного адміністративного суду про заборону акції.

"27 листопада о 18.30 виконували рішення суду співробітники Головного управління МНС, вони були в робочому одязі й проводили демонтаж намету, що належить МНС", — сказав чиновник.

На запитання журналістів про те, в якій формі були співробітники МНС при виконанні цього завдання, Олексій Мігрін плутався, але зрештою констатував, що "це була робоча форма одягу – синя форма без пізнавальних знаків".

Він виклав подробиці вчорашніх подій.

"У кількості 10 осіб до наметового містечка прибули о 18.30 співробітники МНС і протягом семи хвилин, піднявши підлоги намету, демонтували печі й демонтували намет", — сказав Мігрін.

При цьому він підкреслив, що "з боку протестувальників на адресу МНС ніяких претензій не висловлювалося. Ми пропонували людям виходити, й міліція забезпечувала громадський порядок. Основна маса пішла з намету. Залишилися тільки 2-3 чорнобильці. Це брезентовий намет, дуже легкий, і бійці МНС буквально винесли її на руках. Чорнобильці, які залишилися в наметі, нічому абсолютно не заважали".

Нагадаємо, вчора невідомі у супроводі міліції зруйнували намет, у ньому задимівся генератор. Люди опинилися під заваленим наметом. Як повідомив народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Михайло Волинець, на місці події загинув шахтар-інвалід Геннадій Конопльов. Він не був "чорнобильцем", але брав участь у голодуванні.