Люди тримали в руках плакати з гаслами "Вимагаємо перерахунку голосів" та "Росія буде вільною". Порядок забезпечували солдати внутрішніх військ та сотні правоохоронців. Неподалік також чергували автобуси з додатковими підрозділами поліції.

"Я тут тому, що це моя громадянська позиція. Я думаю, що Медведєв та Путін повинні знати справжню думку людей", - вважає демонстрант Олег.

Учасники мітингу ухвалили резолюцію " За чесні вибори". У документі низка вимог, серед яких скасування результатів виборів та звільнення усіх політв’язнів.

"Наше головне вимога - скасування результатів виборів. Наша головне вимога - негайна відставку Чурова, якого президент Медведєв чарівником назвав", - заявив лідер Об'єднаного демократичного руху "Солідарність" Борис Нємцов.

Лідери опозиції вважають, що подібна акція не остання у Росії. Незабаром вони планують провести ще більші масштабні мітинги.

"Звісно, у людей закінчилось терпіння. Особливо у великих містах, де люди освічені та проінформовані", - каже лідер партії "Народ за демократію і справедливість" Михайло Касьянов.

Московських опозиціонерів підтримали ще у близько 80 містах Росії. У Петербурзі на демонстрацію вийшли близько 10 тисяч людей, хоча мерія міста видала дозвіл лише на 3-тисячний мітинг.

Під арешт потрапили кілька десятків незгідних з результатами голосування. Зазначимо, що акції протесту проти фальсифікації парламентських виборів у Росії почалися ще на початку тижня. За кілька днів правоохоронці затримали понад 600 осіб.