Згідно з повідомленнями, поліція вихоплює людей із натовпу і переводить їх до автобуса. Під судом перебуває понад сто людей, вони вигукують "банду геть", "ми прийшли на суд".

Співробітник поліції оголошує в гучномовець, що дії демонстрантів не узгоджені з владою і вимагає звільнити проїжджу частину вулиці.

21 лютого, в перший день оголошення вироку, були затримані понад 200 осіб.

Суд визнав вісьмох підсудних винними в участі в масових заворушеннях і застосуванні сили щодо співробітників поліції під час узгодженої з владою опозиційної акції 6 травня 2012 року на Болотній площі в Москві. Сьогодні очікується виголошення термінів покарання.

Як відомо, фігурантами "болотної справи" стали близько 30 людей, їх звинувачують за статтями 212 КК РФ (масові заворушення), а низці фігурантів також пред'явлено звинувачення у застосуванні насилля до представників влади (статті 318 КК РФ).

Десять людей були амністовані наприкінці минулого року й на початку нинішнього (Микола Кавказький, Марія Баронова, Леонід Ковязін, Володимир Акіменков, Настасія Рибаченко, Дмитро Алтайчинов, Федір Бахов, Олександр Каменський, Рихард Соболєв і Олег Архипенков). Під амністію потрапили лише ті фігуранти "болотної справи", хто не звинувачувався в застосуванні сили до представників влади.

Ще двоє минулого засуджені: Максим Лузянін у 2012 році був засуджений до 4,5 років колонії, Михайла Косенка у 2013-му суд відправив на примусове лікування.

Прокуратура вимагала засудити їх до позбавлення волі в колонії загального режиму на строки від 5 до 6 років.