Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

У відомстві зазначили, що підрозділи української армії “використовують танки, іншу важку техніку, бойові вертольоти, які завдають по протестуючих ракетні удари”.

“Як ми вже неодноразово попереджали, використання армії проти власного народу є злочином і веде Україну до катастрофи”, - йдеться в повідомленні.

У Російському МЗС заявили, що заяви українського уряду про намір почати діалог були “лицемірством”. Дипломатичне відомство закликає українську владу подбати про безпеку представника Путіна Володимира Лукіна, який прибув в Україну.

Окрім того, у Москві заявили, що “в ході каральної операції української армії і незаконних ультранаціоналістичних формувань в ефірі звучала англійська мова, а серед нападників на Слов'янськ були помічені англомовні іноземці”. МЗС знову каже, що на сході України діють найманці з американської приватної військової організації.

“Наполягаємо на недопущенні будь-якого зовнішнього втручання в події в Україні”, - йдеться в повідомленні.

МЗС РФ покладає велику відповідальність за силове придушення протестів на США і ЄС, які “фактично відрізають шлях до мирного розв'язання кризи”.

Нагадаємо, командувач Національною гвардією Степан Полторак заявив, що бійці Нацгвардії практично очистили Слов'янськ від терористів.

Як відомо, сьогодні зранку у Слов'янську розпочалася активна фаза спецоперації АТЦ. В результаті обстрілу вертольотів ЗСУ у Слов’янську двоє військовослужбовців загинули, ще кілька отримали поранення різного ступеня тяжкості. За інформацією місцевих ЗМІ, у Слов’янську з боку терористів є один поранений та один вбитий.

Під час антитерористичної операції в Слов'янську обстріляний вертоліт Держслужби з надзвичайних ситуацій, також було збито 2 вертольоти Мі-24 Збройних сил України.

Арсен Аваков разом з в.о. міністра оборони Михайлом Ковалем та командувачем Нацгвардії Степаном Полтораком перебувають у Слов’янську на місці проведення АТО.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що у Слов’янську силовики взяли під контроль всі 10 блокпостів та взяли в полон терористів.

На Донеччині затримано чотирьох осіб з блокпосту сепаратистів, звідки орієнтовно було здійснено постріли з ПЗРК по вертольотах Збройних Сил України.