"Лікування будь-якого захворювання здійснюється відповідно до протоколів лікування. Українські протоколи лікування повністю відповідають європейським вимогам, а дотримання визначених протоколами рекомендацій передбачає позитивні зміни стану здоров’я пацієнтів через конкретний проміжок часу", – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Поміж того, у міністерстві стурбовані тим, що німецькі лікарі не повідомляють про тривалість подальшої реабілітації Тимошенко, досягнуті проміжні результати, а також про перспективи стану здоров’я пацієнтки.

У відомстві кажуть, що наразі українським лікарям нічого невідомо про дотримання протоколів лікування німецькими медиками.

"У зв'язку з вищезазначеним, українські лікарі вбачають у ситуації, що склалася, наявність не лише медичних аспектів, але також й інших, не виключено, що політичних, зокрема, у поведінці як пацієнтки, яка продовжує скаржитися на відсутність полегшення, так і німецьких лікарів, які з невідомих для українських медиків причин, не хочуть робити висновки щодо стану здоров’я Юлії Тимошенко та щодо тривалості її подальшого перебування у ЦКЛ № 5 (яка була обрана для Тимошенко німецькими лікарями)", – кажуть у відомстві.

Також у МОЗ нагадали про контроль німецькими фахівцями з клініки "Шаріте" процесу обстеження та реабілітації Тимошенко.

Нагадаємо, вчора, 19 липня, захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що невідоме захворювання шкіри вразило близько 50% тіла екс-прем'єра.