Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр, коментуючи підсумки першого року роботи голови НБУ Сергія Арбузова.

"Оскільки НБУ є регулятором всієї банківської системи, у нас дуже інтенсивно проходять дискусії з питань банківського нагляду", - повідомив Альєр, додавши, що цей активний режим, у зв'язку з новими викликами, треба зберегти і "розслаблятися не можна".

На думку постійного представника МВФ, Арбузов забезпечив відмінний і інтенсивний рівень співпраці з МВФ у 2011 році. Водночас Альєр застеріг, що НБУ повинен й надалі залишатися на сторожі, відстежуючи розвиток кризи і мінімізуючи її наслідки. "Якщо навести приклад, то в кризу треба працювати цілодобово без перерви", - пояснив Альєр.

За його словами, в даний час МВФ залишилося узгодити з НБУ монетарну політику на 2012 рік. "У цьому контексті ми продовжуємо технічну роботу зі складання прогнозу, який буде торкатися, зокрема, платіжного балансу на наступний рік і низки інших показників роботи економіки", - уточнив Макс Альєр.

Нагадаємо, що Україна так і не змогла у листопаді цього року домовитись про виділення чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду. Зокрема, МВФ вимагав від української влади підвищити тарифи на комунальні послуги, а також був стурбований зростанням дефіциту НАК "Нафтогаз України" і бюджету України в цілому.