"Не бачу ніякої політики в цьому. Це все носить кримінальний характер. А те, що справу порушено за статтею "терористичний акт" – інакше й не може бути, тому що це дії, спрямовані на те, щоб не тільки шкоду принести життю, здоров’ю, а ще й спрямовані на те, щоб залякати людей", – заявив Фаринник в ефірі телеканалу "Інтер".

Також він зауважив, що інформація про те, що вибухові пристрої були приведені в дію за допомогою телефонів, не має підтвердження.

"Можливо, ці пристрої були приведені в дію за допомогою якоїсь хімічної реакції, ми знаємо такий характер пристроїв", – додає він.

За словами керівника головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентини Гінзбург, станом на 22:00 у лікарнях Дніпропетровська перебуває 22 людини, 9 з них – підлітки.

"11 осіб мають травми легкої ступені тяжкості, 4 – тяжкі поранення, 7 – середнього ступеня тяжкості. Життю цих людей нічого не загрожує", – каже вона.

Нагадаємо, сьогодні, 27 квітня, в Дніпропетровську протягом півтори години прогриміло чотири вибухи, п'яту вибухівку вдалося знешкодити.

Зараз в місті в режимі очікування чергує 13 машин швидкої.

Вчора о 22:00 в Дніпропетровську розпочалося друге засідання оперативного штабу з розслідування вибухів.