Про це йдеться в черговій заяві прес-службі МЗС РФ.

"Категорично відкидаємо зловмисне перекручування фактів, яким останнім часом займаються представники деяких державних структур України. Зокрема, згідно з повідомленнями ЗМІ, представники СБУ стверджують, що російська сторона відмовилася доставити "гуманітарну допомогу" на Донбас через контрольовані Україною пропускні пункти. Тиражуються також домисли, що ми нібито не надали інформацію про вміст "гуманітарного вантажу", - обурються у російському відомстві.

Російська сторона каже, що все це не відповідає дійсності.

"Маршрут проходження автоколони з російської території в постраждалі від бойових дій райони Сходу України був обраний за узгодженням української сторони. При цьому ми спочатку прийняли запропонований Києвом маршрут, проте згодом українська влада повідомила, що не гарантуватиме його безпеку, і погодилася на маршрут Ізварине-Луганськ", - наголосили у МЗС РФ.

Також у російському відомстві наголосили, що начебто російська сторона надала Червоному Хресту повну інформацію про вміст "гуманітарної допомоги".

"Що стосується тверджень про нібито "недостатню інформацію", то ще кілька днів тому в штаб-квартиру Міжнародного комітету Червоного Хреста була надіслана детальна розбивка номенклатури "гуманітарного вантажу", аж до зазначення кількості упаковок, терміну придатності продуктів харчування. Ніяких додаткових "побажань", прохань щось уточнити або деталізувати звідти не надходило", - повідомили у МЗС РФ.

"У цьому зв'язку викликає щонайменше подив прагнення представити справу так, ніби російська сторона затримує передачу Червоному Хресту деяких документів. Сприймаємо все це як чергові спроби перешкодити доставці "російської гуманітарної допомоги" цивільному населенню Донбасу. Ті, хто цим займаються і одночасно віддають накази атакувати узгоджений з Києвом маршрут доставки "допомоги" Ізварине-Луганськ, несуть пряму відповідальність за кризу в Луганську", - додали у відомстві.

Як відомо, 15 серпня керівник Управління оперативної діяльності Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у Європі та Центральній Азії Лоран Корба заявив, що російською стороною досі не надано детальної специфікації вантажу, який було відправлено до Луганська.