За його словами, план Януковича припускав, що про розкол України буде оголошено на з'їзді в Харкову 25 лютого.

"Янукович повинен був зайти в зал і сказати: "Дорогі депутати, а там були депутати із усіх областей, частина України захоплена. Але ми зараз за допомогою наших дорогих російських військ звільнимо Україну". Але коли він почув виступ Гепи й Допи, він зрозумів, що нічого не виходить - і полетів у Донецьк", - розповів Коломойський.

Олігарх вважає, що Росія прагне захопити усе узбережжя Чорного моря і дійти до Придністров’я, "і потім стара історія - вихід на Балкани та інше".

"Ми бачили, що відбулося з Януковичем: як небажання розстатися з малим привело до втрати всього. Сьогодні він військовополонений у недружній нам країні. Він може займатися провокаціями, аж до того, що друкувати там накази, і його як маріонетку можуть привести в Крим, у Севастополь, і він буде розповідати, що він діючий президент", - додав Коломойський.

Він додав, що сам запропонував призначити його на пост керівника обласної адміністрації.

"Я приїхав сюди, щоб тут був спокій, щоб ми потихеньку входили в мирне життя", - пояснив Коломойський.

За словами глави Дніпропетровської ОДА, українці й росіяни не можуть воювати.

"Мені не зрозуміло, як українці й росіяни можуть воювати. Враховуючи, я скажу недипломатично, шизофренію другого опонента... У нас був один великий шизофренік, а там - шизофренік невеликий на зріст. Він повністю неадекватний, повністю збожеволів. Його месіанство, відновлення Російської імперії 1913 року або СРСР 1991 року може довести мир до катастрофи", - зазначив Коломойський.

Нагадаємо, згідно з указами Олександра Турчинова, головою Дніпропетровської ОДА став Ігор Коломойський.