"Вчорашні домовленості дають нам можливість прийняти бюджет соціального розвитку країни, що було до цього неможливо", - сказав прем’єр.

За його словами, після вчорашніх домовленостей з Росією, зокрема кредиту в 15 млрд доларів і знижки на газ, українській економіці нічого не загрожує.

Читайте також: Ціна на газ для України нестабільна – її переглядатимуть щоквартально

"Я сьогодні можу твердо заявити: настав переломний момент, у нас з'явилася перспектива і тверда впевненість, що ми утримуємо як соціальну стабільність, так і фінансово-економічну стабільність. Ніщо зараз не загрожує стабільності фінансово-економічної ситуації в Україні. Ніякий економічний фактор", - заявив Азаров.

"Ще раз звертаюся до лідерів всіх політичних сил, яким насправді дорога Україна: давайте домовлятися про розвиток держави, про те, як захистити економіку від кризи", - завершив глава уряду.

Читайте також: Російські кредити відкладуть модернізацію України, - Більдт

Нагадаємо, за підсумками шостого засідання російсько-української міждержавної комісії в Москві вчора українська і російська сторони підписали ряд двосторонніх документів.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що підписані сьогодні документи дозволяють "Газпрому" поставляти газ в Україну за ціною $268,5 за тисячу кубометрів, тоді як зараз вона становить понад $400.

Крім того, Росія вирішила розмістити в українських цінних паперах частину резервів з Фонду національного добробуту обсягом 15 мільярдів доларів.