Як пише УНІАН, про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський в інтерв'ю TVN24 BiS вчора увечері.

"(Україна) може розраховувати на допомогу різного типу, адресовану також українській армії, але там лунали однозначні заяви, що не може йтися про смертоносне озброєння. Це умови, які Україна знає", - сказав він.

При цьому польський Президент не виключив, що в майбутньому ця позиція може змінитись, зауваживши, що вже зараз ніщо не забороняє Україні купувати зброю на міжнародних ринках. "Чи вони (умови для України) зміняться? Може, так", - сказав Коморовський.

Коморовський зазначив, що під час дискусій на саміті НАТО польські представники були серед держав, які виступали за "більш далекосяжні форми" підтримки України в умовах конфлікту з Росією, проте Альянс "ухвалив таке рішення, яке ухвалив".

За його словами, Україна може розраховувати на політичну підтримку західних держав, зокрема в питанні запровадження нових санкцій Європейським Союзом проти Росії.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк повідомив, що, у разі бажання України, Варшава без проблем продасть Києву зброю.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що країни-члени НАТО можуть поставити в Україну на двосторонній основі високоточну зброю.