Про це заявив глава інформбюро НАТО в Москві Роберт Пшель.

За словами Пшеля, здивування у відповідь на висловлювання прес-секретаря російського президента обумовлене двома причинами.

Перша причина, я думаю, це відомо всім, що на сьогоднішній день Україна не є кандидатом на членство в НАТО - така її позиція. Друга причина подиву полягає у тому, що всі питання, які стосуються прийняття даної країни в НАТО, можуть обговорювати тільки члени альянсу. Невідомо, щоб Росія була членом НАТО, так що така заява представника Росії дивує,
— зазначив він.

Пізніше на брифінгу в Брюсселі представник генсека НАТО Оана Лунгеску також висловила здивування з приводу висловлювань Пєскова, зазначивши, що такі заяви відірвані від дійсності і "йдуть врозріз з міжнародними угодами, підписаними РФ".

Нагадаємо, у Кремлі заявили, що потребують отримання "стовідсоткової гарантії того, що жодна країна не думає про те, щоб Україна вступила в НАТО".
Разом з тим, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вважає, що питання вступу чи не вступу до НАТО перебуває виключно у компетенції українського народу.