"Я думаю, що і Партія регіонів не буде мати фракцію в 226 голосів ", – переконаний член УДАРу Павло Розенко, відзначивши, що "під конкретні голосування буде збиратися більшість".

Окрім того, він вважає, що під голосування за призначення спікера й віце-спікерів Ради голоси уже є, бо існує домовленість між КПУ та Партією регіонів. Але додає, що ситуація виглядає так, що "швидше за все, усе зведеться до того, що єдиною прийнятною схемою може справді стати спікер Володимир Литвин, а першим віце-спікером – Адам Мартинюк".

Водночас, на переконання депутата фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрія Одарченка, найреальнішою кандидатурою на посаду спікера є чинний спікер Парламенту Володимир Литвин, який "має якості, які повністю влаштовують владу: він не претендуватиме на посаду президента, крім того, у Литвина є прив'язка до кримінальних справ, пов'язаних із убивством журналіста Георгія Гонгадзе, що змушує його чуйно виконувати всі вказівки, які йому дає Банкова".

Проте, як вважає Одарченко, стабільна більшість для «регіонів» є "малоймовірною". На його думку, у новій Раді можуть сформувати групу, наприклад, під керівництвом Петра Порошенка, в яку увійдуть самовисуванці, і які діятимуть за принципом "і з розумними, і з гарними", вирішуючи і власні фінансові питання, і зберігаючи "політичне обличчя".

Поміж того, Одарченко майже переконаний, що Глава держави Віктор Янукович у новій ВР створюватиме більшість у 300 голосів для внесення змін до Конституції та введення обрання президента в парламенті, а не всенародно.

Проте, кандидат від ВО "Свобода" Ігор Мирошниченко заявив, що має сумніви щодо стабільної співпраці КПУ та ПР, але припустив ситуативне голосування.

До слова, за результатами парламентських виборів, найбільше нардепів-жінок у новій Верховній Раді представлятимуть Партію регіонів, а найменше – ВО "Свобода". Всього народних депутатів жіночої статі від Партії регіонів буде у новому парламенті 17 осіб. Це приблизно 37% усіх жінок, що працюватимуть у Верховній Раді сьомого скликання.