"Суд відхилив претензії позивача до всіх відповідачів... отримавши повідомлення, що деякі відповідачі не отримали повідомлень, і постановив закрити цю справу... з правом знову відкрити... протягом 60 днів", - сказано в постанові, текст якої отримало Російське агентство правової і судової інформації.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко подала позов у квітні 2011-го до компанії RUE. Загалом у справі є десять відповідачів. Це чиновники та зареєстровані американські компанії. Є і двоє громадян Америки - політтехнолог Віктора Януковича Пол Манафорт і Брэд Заксон, якого в документах представлено як помічника Фірташа.

Екс-прем'єрка звинуватила Фірташа у шахрайстві, порушенні прав людини та у вимаганнях.

За версією Тимошенко, між трейдером і компанією "Нафтогаз України" під час судового процесу в Стокгольмському арбітражі відбулася змова. За підсумками процесу RosUkrEnergo повернули 12,1 млрд кубометрів газу. RUE використала американські компанії для відмивання грошей та для приховування хабарів українським чиновникам.

RosUkrEnergo разом з американськими компаніями CMZ Ventures, Dynamic Group, Barbara Ann Holdings та громадянами США, що фігурують у справі, подали клопотання про відхилдення позову в квітні 2012-го.

Головним аргументом було те, що претензії Тимошенко мають політичне підґрунтя.

Клопотання задовольнили в березні цього року.