Про це у Facebook написав народний депутат Сергій Лещенко.

"28 грудня, в останній сесійний день минулого року Рада включила в порядок денний законопроект президента "Про забезпечення права на справедливий суд, номер 1656. І цей законопроект пройшов схвалення профільного комітету Руслана Князевича – постійного представника президента у парламенті, для чого екстрено зібрали засідання комітету, анонсувавши його за дві години до початку", - написав він.

За словами Лещенка, Реанімаційний проект реформ вважає цей законопроект таким, що "суттєво підвищує вплив президента на суддів та має корупційні ризики", тому в понеділок вони пікетуватимуть адміністрацію президента.

"Оксана Сироїд (віце-спікер ВР, партія "Об'єднання Самопоміч") разом з колегами та РПР раніше за президента подавала зміни до закону "Про судоустрій і статус суддів", але його розгляд затягували і навіть не винесли на розгляд комітету Князевича. І в порядку денному Ради на вівторок саме президентський проект стоїть найпершим", - зазначив депутат.

"З досвіду припускаю, що поставлять на голосування першим і схвалять саме президентський, а інші проекти, в тому числі Сироїд, вважатимуться відхиленими. Не хочеться, щоб Верховна Рада працювала як стіл замовлення", - додав Лещенко.