За його словами, на першому засіданні Верховної Ради не було святкового настрою, це просто робочі будні. Також він вважає, що люди стали політиками, коли вийшли на Майдан, саме тим, що висунули політичні вимоги.

Вразило те, що люди в парламенті не розуміють, що в нас зараз йде війна, що в будь-який момент наша держава може опинитися під смертельною загрозою. Більше уваги потрібно приділяти воєнним питанням.

Читайте також: Семенченко увійде в Комітет з безпеки й оборони

Якщо ми зможемо відстояти право нових політиків (про колишніх військових) отримувати доступ до процесів, не слухаючи розмови про те, що ми немаємо ніякого досвіду, бо ніхто немає зараз досвіду, тому потрібно брати відповідальність. Якщо ми зможемо відстояти цю відповідальність, навчитись тим політичним процесам, які існують в країні, взяти контроль між силовими міністерствами і додавити – тоді це дуже сильно відзначиться на роботі законодавчого органу, – вважає Семенченко.

Потрібно, на його думку, мобілізувати суспільство, зробити так, щоби Росія не відчувала себе вільно в нашому інформаційному просторі. Україна повинна воювати не озброєнним доблесним Майданом, а державою, порядком та підготовкою.

Перемога нашої країни на війні – це перша ціль Семенченка, коли він йшов у парламент. До перших п'яти пунктів, які він ставить на найближчий час у парламенті, він відніс: зробити так, щоби запрацював уряд, щоби у війська йшли добровольці з максимальною мотивацією, а також, щоби ці добровольці отримували необіхідний рівень соціальної допомоги.

Необхідна максимальна відповідальність за свої дії, тобто Комітет з безпеки й оборони повинен впливати на міністрів, на Генштаб, на людей, котрі приймають рішення...Якщо ми зможемо працювати державою, а не озброєнним Майданом, порядком та організованістю, а не героїзмом окремих осіб – ми переможемо, – сказав народний депутат.

Далі – дивіться у відеосюжеті.