Він впевнений, що "в суспільстві підтримка надання російській мові офіційного статусу, аж до введення її другою державною мовою, досить велика".

"У різні роки ця підтримка була від 52 до 54%. Якщо взяти дані у регіональному розрізі, то в Донбасі, наприклад, ще в 1994 році проводився референдум, на якому практично 85% людей підтримали цю ідею. Тому, щоб вирішити це питання, ми могли б звернутися до такого демократичного європейського механізму, як референдум", - сказав Болдирєв.

Він також додав, що проведення референдуму можливе після прийняття відповідної законодавчої бази.

"Ми могли б прийняти закон про референдум. Але в даний час наша Конституція не передбачає безпосередньої імплементації результатів референдуму. Так що референдум - це механізм поки що невідпрацьований. Але якщо наші опоненти будуть замість конструктивної роботи і далі продовжувати істерику, цілком можливо, що наші партія і фракція ухвалять рішення про те, щоб порадитися з народом і відпрацювати законодавчу базу для проведення референдуму з цього питання", - сказав Болдирєв.

Нагадаємо, 24 травня депутати побилися у Верховній Раді через законопроект про мови.

аніше Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що бійка в четвер, 24 травня, у сесійній залі показала, що "парламентаризм в країні остаточно зруйнований", тому він є прихильником позачергових виборів.

У Партії регіонів не підтримують ідею саморозпуску парламенту, озвучену спікером Володимиром Литвином.

Водночас, народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов заявив: якщо Голова ВР Володимир Литвин вважає, що парламентаризм і Верховна Рада в країні остаточно зруйновані, він повинен скласти свої повноваження.