"У мене такий висновок: дешеві гроші або дешевий сир буває тільки в мишоловці. На мій погляд, ставити перед Україною умову підвищення енергоносіїв в тарифах, комунальних та інших платежів, при такому бідному населенні, яке у нас, на жаль, сьогодні є, - це соціально, це прагматично, це закономірно?", - сказав Григорій Смітюх, якого цитує прес-служба Інституту Горшеніна.

Він підкреслив, що світові ціни на газ та інші тарифи при поточних доходах українці платити не в змозі. "Моя точка зору, що МВФ - це не фінансова організація, це політична організація, оскільки вона ставить перед позичальником, в тому числі перед Україною умови: або ви виконуєте, або ми вам грошей не дамо", - додав він.

Нардеп підкреслив, що при цьому раніше залучені кошти від Фонду були використані нераціонально, тому що вони не фінансували розвиток економіки України.

"І ті позики, які уряд змушений віддавати, а в цьому році тільки зовнішнього боргу потрібно покрити близько 90 мільярдів гривень, - ви розумієте, скільки грошей потрібно з бюджету вилучити і скільки питань ми могли б вирішити?", - сказав він, підкресливши, що фінансувати погашення кредитів за допомогою нових позик - це шлях в нікуди.

Нагадаємо, минулого тижня прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що міністр фінансів Юрій Колобов найближчим часом поїде до Вашингтона на переговори з представниками МВФ.