Про це в ефірі Телеканалу новин “24” розповіла журналістка "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе, посилаючись на офіційних осіб та журналістів, які летіли в одному літаку з Держсекретарем США Джоном Керрі.

"Офіційні особи мені сказали, що вони бачили цей план. Він є неприйнятним. Вони сказали трішки серйозніше слово насправді, матюкливе навіть", — розповіла Гонгадзе.

Читайте також: Що Україні принесуть "раптові гості" — Меркель та Олланд?

За її словами, Меркель і Олланд нібито переглянули цей документ, викинули звідти все, що не може бути прийнятним, і завтра поїдуть із цим планом до Путіна.

Ми ніхто не бачили цього плану насправді. Але кажуть, що він дуже великий і там насправді є погрози про те, що вони зрівняють Східну Україну (з землею – "24"),
— сказала Гонгадзе.

Водночас Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запевнив, що будь-які рішення будуть прийматися лише за участю України і за її згодою.

Як повідомляли ЗМІ, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд можуть запропонувати Москві та Києву зафіксувати нову лінію розмежування в Донбасі і тверді гарантії Москви не порушувати статус-кво.

Водночас у МЗС РФ повідомили, що Росія має намір у п'ятницю на зустрічі глав Росії, Франції та Німеччини підняти питання про відправку на схід України миротворців ООН.