Родичі загиблих і представники польської влади зібралися вранці біля пам’ятника жертвам на Повонзковському військовому кладовищі. Вранці квіти поклав прем’єр-міністр Дональд Туск.

Вшановують пам'ять про загиблих у цілій Польщі. Зокрема, у Катин і в Смоленськ поїхали представники президента – голова Бюро національної безпеки Станіслав Козєй, уряду – голова Канцелярії прем’єр-міністра Яцек Ціхоцький та міністр національної оборони Томаш Сємоняк.

Державні делегації взяли участь в екуменічному богослужінні, поклали квіти й засвітили лампадки неподалік посадкової смуги, де розбився літак.

Нагадаємо, напередодні військова прокуратура Польщі заявила, що їй знадобиться ще півроку, щоб вивчити обставини цієї катастрофи. Відтак розслідування продовжили аж до 10 жовтня.

Слідчі кажуть, що якби Москва погодилась передати Варшаві уламки літака, це суттєво допомогло б справі. Однак Кремль заявляє, що уламки – це речові докази, і вивозити їх за межі Росії заборонено.

Поза тим, для себе Москва причину трагедії вже з'ясувала. У висновку Міждержавного авіаційного комітету зазначено, що причиною падіння є помилки польського екіпажу
.