"Оце так, тісна співпраця з адміністрацією президента. Вони щось ближче до неї, ніж ми – ті, хто складає провладну більшість у парламенті. Я про це нічого не знаю. Єдине, що мені відомо, що закон ухвалили. ЦВК прийняв піднормативні акти. Хоча мали це зробити у січні. Знаю про те, що після травневих свят готова сказати своє слово і Конституційна асамблея. Після дев'ятого вони мають дати свої висновки. Кравчук сказав, що вони готові показати, які зміни можна розглядати з точки зору публічного обговорення. Тому казати, що це 18... Тоді давайте замість ЦВК говорити", – цитує Олійника Gazeta.ua.

Нардеп бачить три варіанти проведення референдуму: за ініціативи Верховної Ради, Президента та народу України. І додав, що 450 депутатів узурпували владу, тому українці же нічого вирішувати самі не можуть.

Водночас, він має певні міркування щодо того, які питання могли б розглянути на референдумі.

Речі, які потребують змін: скорочення кількості депутатів, їхній імунітет, структура парламенту. Крім того, потребує зміни і модель виборчого закону. Я за те, щоб були вибори за мажоритарною системою,
– сказав Олійник, заперечивши тезу, що Партія регіонів виноситиме на референдум питання інтеграції до Євразійського союзу.

Окрім того, регіонал вважає, що потрібно розширювати повноваження для Президента, проте потрібно визначати які саме.

Нагадаємо, влада хоче провести в Україні референдум, на який має бути винесено 5 питань. Микола Томенко вважає, що референдум є способом влади отримати дозвіл на обрання президента в парламенті.

Раніше уряд уже затвердив порядок оплати праці комісій, що працюватимуть на референдумі.

Водночас, Арсеній Яценюк під час візиту до Брюсселя заявив, що опозиційні партії звернуться до Вищого адміністративного суду України з вимогою скасувати референдум, запланований в Україні на літо цього року. Причина - закон прийняли через "кнопкодавів".