Нацрада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до суду, щоби анулювати 5 ліцензій на цифрове ефірне мовлення 112 каналу. Таке повідомлення з'явилось сьогодні. Оскільки конфлікт між Нацрадою та 112 каналом триває вже не перший місяць і, схоже, тільки набирає обертів, цікаво з'ясувати, чим же так завинили у 112 каналі.

Ліцензії 112 каналу

– Суд підтримав Нацраду, а не 112 канал. Людина, яка витрачає щомісяця сотні тисяч доларів на утримання абсолютно збиткового каналу – очевидно, повинна мати з цього політичну вигоду.

Цей канал був Захарченка і залишається його.

– Там працюють пристойні журналісти, якщо взяти кожен конкретний матеріал – цілком можливо, що там не знайдеться нічого грішного. А якщо взяти це все в комплексі, то вони конкретно бомбардують владу.

Регіонали повертаються?

– ГПУ та МВС мають певний заарештований актив, але забрати ці гроші в дохід держави неможливо. І в що ми спираємось? Оперативна інформація, яка показує, що гроші вкрадені, присутня, але до суду з цим піти неможливо.

Сьогодні нарешті внесли закон, який розв'язує руки і ГПУ, і МВС, і Мін'юстую щодо заарештованих активів регіоналів. Але не проголосували, навіть за те, щоби поставити його в порядок денний.

– Після Майдану, з точки зору справедливості, нічого важливішого за цей закон немає. Тільки за рахунок тих заарештованих грошей, а крім них є ще десятки мільярдів, можна було би закрити дефіцит пенсійного фонду.