Про це йдеться у зверненні Віктора Януковича до українського народу, яким володіє агентство ИТАР-ТАСС.

За його словами, цей “переворот” організувала опозиція зі зброєю терористичних угруповань “при повній підтримці деяких Західних держав".

"Абсолютно логічно, що протест, який розгорається на південному сході України - це природна реакція густонаселеного промислового краю на збройний державний переворот", - заявив Янукович.

"Анархія, яка твориться на вулицях нашої країни, не має нічого спільного з демократією… Нехай хоч одна західне держава назве демократичними кроки, що вживаються нинішніми "управлінцями". Не думаю, що хто-небудь з європейських чиновників високого рангу публічно визнає нормальним розстріли і грабежі на вулицях їхніх держав, коли терористи називаються активістами, яким безкарно дозволено вбивати і грабувати людей", - сказав Янукович.

На думку екс-президента, нинішня влада “прийняла пакет законів, які прямо порушують Конституцію України”.

“Ці закони були прийняті під тиском "майдану". Над багатьма народними депутатами та їхніми сім'ями відбувалися акти насильства, не кажучи вже про постійні погрози", - заявив Янукович.

Нагадаємо, екс-президент України Віктор Янукович у зверненні до народу закликав проводити референдум про статус кожного регіону у складі України. Також Янукович у зверненні до з'їзду "Партії регіонів" попросив зняти з нього повноваження почесного голови партії та виключити його з неї.