Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Відповідно до статей 95, 96 Конституції України предметом регулювання закону України про Держбюджет є встановлення доходів та видатків на загальносуспільні потреби. Конституційний Суд України у 2008 році своїм рішенням заборонив вносити законом про Державний бюджет зміни до інших законів", - йдеться в повідомленні.

"Скасування широкого кола пільг і виплат окремим категоріям осіб передбачено законом "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (опублікований у газеті "Голос України" від 31.12.2014 № 254)", - повідомили у парламенті.

Також у повідомленні йдеться, що прикінцевими положеннями (п.10) цього закону передбачено: у 2015 році максимальний місячний розмір заробітної плати (грошового забезпечення) нардепів, членів КМУ, прокурорів, працівників державних органів (крім Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції) та інших бюджетних установ, працівників НБУ, суддівської винагороди обмежуються 7 розмірами мінімальної заробітної плати, а при скороченні чисельності працівників - 10 розмірами мінімальної заробітної плати.

Як відомо, остаточна редакція закону про державний бюджет України на 2015 рік не містить анонсованої раніше норми про обмеження розміру заробітної плати народних депутатів і членів Кабінету міністрів.

У проекті закону від 22 грудня, поданого урядом на розгляд Верховної Ради (станом на 2 січня документ доступний на сайті ВР), в розділі Прикінцеві положення (пункт 7) зазначено наступне: "Народним депутатам і членам Кабінету Міністрів України (крім тих, які очолюють міністерства, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції) місячна заробітна плата нараховується тільки в розмірі посадового окладу