"Головні закони, які прийняли на цій сесії - це закони євроінтеграційні. Саме це є найбільшим здобутком. Невипадково, що за ці закони проголосувала навіть конституційна більшість і це відобразило розуміння національного інтересу", - прокоментував Володимир Фесенко завершення другої сесії у коментарі Телеканалу новин "24".

"Ще один важливий законодавчий акт, ухвалений на цій сесії, ставши наслідком боротьби всередині парламенту, - це зміни до регламенту, які стосуються персонального голосування. Голосування чужими картками, яке було властиве для попердніх скликань, хоч і частково ще проявляється, в основному, таки вдалося подолати", - додав він.

Читайте також: ВР ухвалила низку євроінтеграційних законопроектів

Проблемою, в той самий час, політолог назвав ситуацію, коли суд позбавляє нардепів повноважень народного депутата, що, ймовірно, може повторитись і в майбутньому.

"Водночас проявилися і досить серйозні проблеми. Вперше в історії українського парламентаризму не одного навіть, а декількох депутатів позбавили депутатських мандатів рішенням суду. Це дуже негативний прецедент і міна сповільненої дії під українським парламентом. І запитання в тому, коли вона спрацює. Запитання до тих, хто ставить годинник на цій міні і запускає детонатор. Я не казав би в абсолютних категоріях, що це обов'язково спрацює, що й надалі позбавлятимуть мандатів. Але ризик такий є і доволі великий", - зауважив Володимир Фесенко.

Нагадаємо, вчора спікер парламенту Володимир Рибак закрив другу сесію Верховної Ради до 3 вересня.