Щоправда, наразі на сайті ВР не доступний текст "Проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації законодавства про попереднє ув'язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, взятих під варту, осіб, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров'я за межами установ виконання покарань)".

Читайте також: Тимошенко закликає негайно прийняти законопроект Лабунської

Текст законопроекту один в один повторює той законопроект, який був внесений Арсенієм Яценюком в лютому місяці, який з незрозумілих мені причин був відкликаний. (…) Він вносився в лютому, жваво обговорювався на фракції, ми всі як один його підтримали, а сьогодні його чомусь відкликали. Оскільки я йшов від "Батьківщини", я і зараз підтримую ці позиції,
— розповів сам Купчак "Українській правді".

Більше того, він зазначив, що подав документ на прохання нардепів від "Батьківщини", але відмовився називати їхні прізвища.

За його словами, його законопроект не враховує термін ув’язнення у той термін, який людина перебуватиме за кордоном на лікуванні, але додав, що можна внести поправку.

Нагадаємо, на думку спостерігачів від Європарламенту Олександра Кваснєвського та Пета Кокса, найоптимальніший для досягнення згоди в питанні лікування засуджених за кордоном — законопроект позафракційного нардепа Анжеліки Лабунської.

Сама ж Лабунська розповіла, що уже в понеділок, 4 листопада, її документ розгляне комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Нардеп Арсеній Яценюк заявив, що усі опозиційні фракції — "Батьківщина", ВО "Свобода" і УДАР — готові підтримати законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, автором якого є позафракційний депутат Анжеліка Лабунська.