Новітній японський комп`ютерний томограф дозволить лікарям за дві зміни обстежувати близько тридцяти осіб, а лінійний прискорювач дозволить проходити терапію за день більше півсотні хворих. Медпрацівники, які працюватимуть за обладнанням, пройшли навчання за кордоном.
За словами Президента Віктора Януковича, який взяв участь у відкритті центру, «медики працюватимуть над тим, аби 18 тисяч людей, які хворіють на рак на Рівненщині, могли вчасно діагностуватися та ефективно лікуватися».

«Перед нами стоїть завдання створити потужний європейський центр променевої терапії у Рівному, який буде конкурентним у світі», - наголосив Анатолій Заболотний,
директор фонду Ріната Ахметова "Розвиток України".

Керівництво медичного закладу запевняє, що обстеження та лікування онкохворих у центрі відбуватимуться безкоштовно. Адже це одна з вимог благодійників. Фонд планує у майбутньому підключити обласний онкодиспансер до телемедичної мережі України.

Завдяки цьому фахівці зможуть дистанційно співпрацювати з колегами з інших міст та провідними іноземними клініками. Пацієнти ж отримають можливість дистанційних консультацій із кращими українськими і закордонними лікарями.