Сьогодні українські силовики обстріляли пункт пропуску "Гуково" в Ростовській області. Серйозні руйнування отримало приміщення митного поста. Особливу стурбованість викликає те, що там перебували біженці з України, громадяни цієї країни. Тільки завдяки щасливому випадку ніхто не постраждав, – йдеться у повідомленні МЗС Росії на сторінці у Facebook.

Російське міністерство нагадує, що тиждень тому українські військові так само напали на пункт пропуску "Новошахтинськ".

Згідно із сьогоднішньою скаргою російською сторони, снаряди з боку України потрапили також в довколишні населені пункти на території Російської Федерації.

Російська сторона заявляє рішучий протест у зв'язку з подібними провокаціями української сторони, які грубо порушують основоположні принципи міжнародного права, – йдеться у заяві.

МЗС Росії наголошує, що такі дії українських військових стали черговою ланкою в ланцюзі порушень оголошеного Президентом України перемир'я та підриває розпочатий у Донецьку діалог. Від України російська сторона вимагає припинити провокації та розпочати розслідування цих подій.

Читайте також: Глава МЗС Німеччини не бачить аргументів для продовження "перемир’я" на сході України

До слова, згідно з повідомленням прес-офіцера АТО Олексія Дмитрашківського, сьогодні під час обстрілу бойовиків під Слов'янськом три учасники АТО загинули і ще чотири отримали поранення.