Жалобна церемонія відбулась у Князь-Володимирському соборі у Санкт-Петербурзі. Сюди прийшли колеги Олексія Балабанова - Микита Михалков, Дмитро Месхієв, Любов Аркус та актори, які знімались у фільмах покійного режисера. Поховають Балабанова на Смоленському кладовищі Петербурга.

Раніше з'явилась інформація, що відкрита панахида за Балабановим відбудеться в одному з павільйонів кіностудії "Ленфільм", проте згодом цей захід скасували. Пояснили це тим, що "режисер просив не влаштовувати громадянської панахиди, а відспівати його тільки в храмі".

Нагадаємо, Олексій Балабанов помер 18 травня у санаторії селища Сонячне Ленінградської області. Йому було всього лише 54 роки. Як розповіли рідні режисера, він знепритомнів в результаті нападу. Близькі намагалися надати Балабанову допомогу, однак він помер, не змігши прийти до тями.

Олексій Балабанов народився в 1959 році в Свердловську - нинішньому Єкатеринбурзі. Майбутній режисер закінчив перекладацький факультет Горьківського педагогічного інституту іноземних мов, працював асистентом на Свердловській кіностудії.

У 1990 році він закінчив режисерське відділення Вищих курсів сценаристів і режисерів. Тоді ж Балабанов перебрався в Санкт-Петербург. Олексій Балабанов є режисером таких культових фільмів, як "Брат", "Брат-2", "Війна", "Жмурки", "Мені не боляче", "Вантаж 200" тощо.