За рішенням суду, діяльність 400 клубів вже зупинено. Заступник начальника регіонального центру МНС РФ Олександр Сурков розповів, що за підсумками перевірки барів і клубів на предмет відповідності вимогам пожежної безпеки до відповідальності було притягнуто 1800 осіб.

За його словами, число несправних об'єктів, зокрема, не обладнаних ефективної пожежною сигналізацією, за останні півроку знизилася.

Масштабні перевірки нічних закладів почалися після пожежі, що сталася в грудні минулого року в клубі "Хромая лошадь". Тоді загинули 156 людей, ще більше 100 отримали опіки різного ступеня тяжкості. Як з'ясувалося, займання сталося через грубі порушення правил безпеки. Внаслідок цих подій було заборонено використання піротехніки в приміщеннях.

У лютому представники МНС заявили, що в цілому по Росії суд припинив діяльність понад 2700 клубів, при цьому ще близько двох тисяч закладів чекають судових рішень після скарг Держпожнагляду. Тоді ж стало відомо, що тільки в Москві закриті майже 200 закладів.

Посилення контролю за дотриманням правил пожежної безпеки торкнулося не тільки клубів і барів. Так, в середині квітня через пожежних порушень були закриті деякі приміщення Курського вокзалу в Москві.