Як повідомляють “Крим. Реалії”, активісти вийшли на серію одиночних пікетів до Будинку кіно на Караванній вулиці. В руках вони плакати: “Свободу кінорежисерові Олегу Сенцову!”, “Шукайте терористів в Донецьку і Луганську!”, “Краще відмовитися від патріотизму, ніж від совісті”.

Окрім того, під час акції активісти роздавали листівку “Свободу українському кінорежисерові Олегу Сенцову!”.

Читайте також: До арештованого українського режисера не впустили консула

“Кінорежисера звинувачують у тому, що він, будучи членом “Правого сектору”, планував у ніч з 8 на 9 травня в Сімферополі вибухи саморобних бомб біля меморіалу “Вічний вогонь” та пам'ятника Леніну. Ніяких вибухів не було. Олег ніколи не перебував у “’Правому секторі”, та й самого “Правого сектора” ніколи не бачив в Криму. Проте, від Олега вимагають визнання у злочинах. За словами адвоката Олега Сенцова, під час затримання він був підданий тортурам”, - йдеться у листівці.

Мітинг пройшов спокійно, поліція проведенню акції не заважала.

Нагадаємо, активіста Автомайдану Сенцова і ще трьох прихильників єдиної України затримали в Криму, а пізніше етапували до Москви у справі про підготовку терактів на півострові. Всі четверо — у СІЗО "Лефортово".

5 червня Міністерство закордонних справ України виступило з вимогою від Росії звільнити затриманого українського кінорежисера Олега Сенцова, якого ФСБ звинувачує у підготовці терактів.