Про це повідомляє "Газета.Ru".

За словами очевидців, в деяких магазинах з'явилися застережливі оголошення про заборону продажу напою Соса-cola неповнолітнім. Так продавці витлумачили новий закон про обмеження продажу енергетичних напоїв.

Закон, що забороняє продаж енергетиків підліткам, набув чинності в Москві і Підмосков'ї з 1 травня 2015 року. У ньому зазначено, що під заборону потрапляють напої з вмістом кофеїну.

Влада Москви назвали те, що трапилося непорозумінням, викликаним неправильним трактуванням закону.

У законі сказано, що під заборону потрапляють не всі напої, що містять кофеїн, а тільки ті, в яких міститься більше 0,151 мг / куб. см кофеїну. За різними даними, вміст кофеїну в Соса-cola залежно від виду коливається від 0,1 до 0,14 мг / куб. см. Тобто під заборону солодка газована вода не потрапляє в будь-якому випадку.

Із забороною продажу Соса-cola ще в січні 2015 зіткнулися жителі Вологодської і Псковської областей. Тоді це теж пояснили дією закону про заборону енергетиків. Подібний закон прийнятий в багатьох регіонах Росії.

До слова, не кожен росіянин може дозволити собі купувати Соса-cola. Адже заробіток кожного п'ятого громадянина РФ дозволяє лише невибагливо харчуватися, оплачувати комунальні послуги і купувати речі першої необхідності. У 2015 році число офіційно зареєстрованих безробітних вперше перетнуло позначку в 1 мільйон осіб.