Про це повідомили у Громадській організації "Нижньогородський комітет солдатських матерів" 4 грудня 2014 року.

За однією з версій, більше двох десятків солдатів, які поскаржилися на те, що їх не пускають додому, пов'язують це з бойовими діями на сході України.

За словами джерела, починаючи з квітня 2014 року, 23 солдати-строковики з Нижньогородської області звернулися в комітет солдатських матерів з проханням розібратися в даній ситуації. Солдати повідомили про те, що їх фактично змушували писати заяви про переведення на контрактну службу. Все це, за їх словами, відбувалося примусово.

Згідно з інформацією, скарги надійшли від нижньогородців, що проходять службу в Читі, Нижньогородській області, Ленінградській та інших регіонах Російської Федерації. Перша скарга надійшла до комітету солдатських матерів на початку квітня 2014 року.

Звернення продовжують надходити і досі. Одними з останніх звернулися батьки нижньогородців, які проходять військову службу в Борзі, що буквально втратили надію демобілізуватися найближчим часом. Солдат ще під час служби попросили написати заяву про переведення на контракт, пояснюючи, що це для галочки, і їх усіх звільнять по закінченні служби за призовом. Термін служби одного з нижньогородців закінчився вже 20 листопада, але по закінченні строкової служби солдату дослівно повідомили: "Підписав контракт - служи".

Скарги солдатів-строковиків зараз знаходяться на розгляді. Незважаючи на спроби вирішити ситуацію, заяви від військовослужбовців продовжують надходити в комітет солдатських матерів Нижньогородської області.

Нагадаємо, впродовж минулих вихідних на окупованій території Донбасу фіксувався процес доукомплектування формувань місцевих бойовиків і "замаскованих" під них російських військ, які зазнали в попередні дні значних втрат.