У регіоні значна частина населення є мусульманами, через це відомство Тагієва звернулося до суду із заявою про заборону "Невинності мусульман".

"Вжити заходи зупинення поширення будь-яким способом відеофільму "Невинність мусульман", раніше розміщеного на сторінці в vk.com, YouTube в мережі інтернет і будь-яких інших джерелах ", - йдеться у рішенні суду.

Представник російського сегменту компанії Google, яка володіє YouTube, Інеса Роман-Погожельскі пояснила, що у разі прийняття рішення судом, компанія зобов’язана видалити матеріали.

"Рішення є абсолютно правильним, і ми в Раді Федерації задоволені саме таким вердиктом суду", - заявив член комісії з інформаційної політики Ради Федерації Руслан Гаттарі.

Читайте новини по темі: "Протести мусульман"

Сенатор Гаттарі сподівається, що 1 жовтня у Москві Тверський суд також винесе рішення про заборону фільму.

Проте джерело в Генеральній прокуратурі Росії повідомило, що грозненський суд не приймав рішення про визнання стрічки "Невинність мусульман" екстремістською, а лише виніс ухвалу як забезпечувальний захід щодо недопущення його поширення.

Також там додали, що остаточне рішення мають прийняти пізніше.

Раніше, соціальна мережа "Вконтакті" заявила, що не видалятиме скандальний фільм "Невинність мусульман", поки не отримає рішення суду.