Відношення Росії та України

Як розповіла журналістка, суспільство у Великобританії дуже мало знає, про те, що насправді відбувається в Україні. Воно навіть не звертає на це уваги. Там лише знають, що йде війна.

Мої друзі знають, що я слідкую за цими подіями і розпитують мене. Я розповідала про Революцію Гідності через поганого президента,
— каже Сара Хьорст.

Вона додала, що люди вважають Путіна поганим, бо він посилає літаки-розвідники, і це все, що вони знають. Є люди, які й кажуть, що Путін — хороший, бо, наприклад, вони не люблять Америку.

Вчила журналістка російську мову 25 років тому. Будучи студенткою вона їздила в 90-му році в СРСР.

"Помітила Україну під час Майдану. Я кожен день дивилась телебачення і спостерігала за подіями революції. Я думала, що Путін відключить газ як покарання. Не думала, що він замахнеться на Крим", — зазначила письменниця.

Читайте також: Донецька СБУ хоче дискредитувати центральну владу, — правозахисник

Фільм про російський біженців

Журналістка також розповіла, що знімає фільм про російський біженців, які були активістами та проти політики Путіна. Вони були змушені через це тікати з Росії.

Є й люди, які лише у соціальних мережах написали, що переживають за Україну, проти них відкрили кримінальні справи. Тож вони також покинули свою країну, аби не чекати незворотних наслідків там. Будь-хто може зараз стати там ворогом народу,
— каже Сара Хьорст.

Фільм Хьорст планує закінчити орієнтовно через півтора місяці. Він буде доступним російською мовою з англійськими титрами на Youtube.